Invitat: Horia Simon

CUM POT REÎNVĂȚA ROMÂNII SĂ MĂNÂNCE FAIN ȘI SIMPLU? 🇷🇴🥘 PODCAST LA FOC MIC. I Refugiul Fain & Simplu

Studioul podcastului s-a mutat, timp de trei zile, la Hodinarium, un tărâm de poveste din inima Apusenilor, un „hotel de milioane de stele” așezat la poalele Muntelui Vulcan. Locul unde echipa Fain & Simplu și-a găsit „refugiul pentru trup, minte și suflet”.  Locul unde, într-una dintre seri, doi prieteni buni și vechi și-au dat întâlnire și-au stat de vorbă pe-ndelete, ca-n vremurile de altădată, la lumina focului și la un pahar de vinars: Horia Șimon, chef-ul care, prin tot ce prepară și prin modul în care se raportează la arta culinară, „s-a întors la esența omului”, și Mihai Morar, gazda podcastului Fain & Simplu. Adept al filosofiei „slow living”, Horia Șimon valorifică gustul ingredientelor locale și e mai mereu plecat prin țară în căutarea celor mai bune dintre acestea. Horia Șimon e, prin excelență, un adevărat „explorator culinar”. Mâncarea, înainte de orice altceva, ar trebui să aducă bucurie, crede el, și, de cele mai multe ori, mâncarea cu un gust desăvârșit este cât se poate de simplă. Simplă, faină și tihnită e și discuția, din jurul focului, dintre cei doi prieteni, Horia și Mihai. O discuție care s-ar putea să te facă să privești cu alți ochi relația pe care o ai cu mâncarea: să-ți (re)amintească faptul că e esențial să-ți dăruiești bucuria de a savura pe îndelete fiecare bucățică de mâncare. Și să trăiești (mai) conectat la propriul trup, să înveți să-l asculți și să vii în întâmpinarea nevoilor lui adevărate.

Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate